samsung

В края на януари колегите от SamMobile публикуваха информация, че Samsung ще представи Galaxy S6 и Galaxy S Edge, последният от които ще бъде с извит от двете страни дисплей. Сега има ново потвърждение на тези данни, този път идващо от Bloomberg. Според публикацията корейската компания ще обяви две версии на своя нов Galaxy модел, едната от които ще бъде с дисплей, покриващ три страни на смартфона.

Виж още: Petra може да бъде първото носими устойство на HTC

И за двата смартфона ще бъде използван метал, като доставчикът е BYD Electronic International Co, както и най-новите процесори на Samsung, твърдят неназовани източници, близки до технологичния гигант. И двата модела ще имат 5.1-инчови дисплеи и ще бъдат представени на 1 март, в рамките на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в Барселона.

Apple, един от най-големите конкуренти на Samsung, продаде рекордни бройки от своите нови iPhone-и, което повлия на пазарния дял на Samsung в много страни, където компанията преди това доминираше. Сега корейците ще заложат на дисплеите и процесорите си, за да покажат иновация в мобилните устройства и да съживят печалбите, които тръгнаха надолу през последните тримесечия.

„Samsung се нуждае от модел с нова технология, за да спре силата на iPhone и да се отличи от останалите продукти. Въпреки че компанията продължава да пуска по-евтини модели, за да защити своя пазарен дял, следващият S телефон е по-важен, защото от него тя печели пари“, казва анализатор от HI Investment & Securities Co.

И двата смартфона са разработени под кодовото име „Project Zero“, за което писахме многократно. Не е изнендава, че ще видим модел Galaxy S Edge, след като корейският гигант пусна тийзър изображение, в което подсказваше извит дисплей. Samsung е отказала да коментира информацията.