facebook-groups1

Вчера Facebook обяви нова функция към групите в социалната мрежа, която е създадена с цел да улесни членовете на „For Sale“ при продажбата на продукти. Новата „Sell“ опция поетапно ще бъде налична за повече групи и ще позволява на потребителите да създадат пост, където може да се добави описание на стоката, да определят цена и място на доставка.

Виж още: Как да пробваме Firefox OS чрез Mozilla Firefox

В социалната мрежа има милиони групи, които са базирани на различни интереси и „For Sale“ са едни от най-популярните. Техните членове публикуват снимки и описание към тях, но новата опция „Sell“ ще направи попълването на необходимата информация много по-лесно и структурирано.

Тези, искащи да купят, също ще имат полза от това, защото вече няма да се налага да коментират или изпращат съобщения на собственика на продукта, за да получат основни данни, които не са написани. Проблемът със старата система беше, че подобни коментари караха постовете да се появяват най-отгоре в групата, избутвайки по-новите, а хората не знаеха дали продаваната стока е близо до тях или е с опция само за взимане, без доставка.

С новите подобрения идва и опцията даден пост да се маркира като „Продава се“ или „Продаден“. Така членовете на групата ще бъдат по-информирани кои продукти могат да се купят и кои трябва да бъдат премахнати. Преди това потребителите просто пишеха в коментарите, че стоката вече не е налична. Продавачите ще могат да виждат и техния каталог с предишни продажби. От Facebook казват, че през следващите месеци функцията „Sell“ ще достигне до повече групи в световен мащаб за iOS и Android.