Samsung Galaxy Alpha Picture 8

Изглежда Samsung започва с промените още с настъпването на новата година. Според ETNews корейската компания ще спре продажбите на Galacy Alpha в началото на февруари. Технологичният гигант ще продължи своята нова серия смартфони Galaxy A, които са със ходен дизайн. Тези устройства ще се борят за повече потенциални клиенти с доста добри спецификации и по-агресивна цена.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА APPLE IPHONE 6 PLUS

Galaxy A са телефони от среден клас на достъпни цени, които удовлетоворяват желанията на много потребители. До тази година всички устройства, освен флагманите, на Samsung не се отличаваха с добри характеристики, но през 2014 г. корейците се изправиха пред сериозна конкуренция в лицето на китайските производители, което принуди компанията да промени своето портфолио. Информацията за Galaxy Alpha все още не епотвърдена официално, но ако слуховете се окажат верни, то това е ново доказателство за очакваните промени прези 2015 г.

Според анализатори Galaxy A5, който ще е първият смартфон на пазара в Южна Корея от серията, ще има по-добра ценова конкурентноспособност на базата на спецификации, в сравнение със своите предшественици, а дизайнът му ще е много по-добър от този на Galaxy Alpha. Новият модел ще бъде позициониран на пазара като премиум устройство на средна или ниска цена от около 361 долара.

Galaxy A5 ще е направен от метал, с 5-инчов 720р дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 410, 2GB оперативна памет, 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова камера, 2300 mAh батерия. В момента устройството се продава в Китай и Русия.