Samsung_galaxy_alpha_3

Информацията и снимките, свързани със Samsung Galaxy Alpha, продължават да се появяват и да нажежават обстановката преди наближаващата му премиера. Преди около две седмици ви показахме първите по-качествени изображения на смартфона, а сега нова поредица от снимки, и то от два различни източника, потвърждава неговия дизайн.

Първите снимки изтекоха в китайската социална мрежа Weibo и показват Samsung Galaxy Alpha в бял цвят. Twitter потребителят @culeaks също показа снимки на устройството, на една от които Galaxy Alpha бива сравняван с iPhone 5S. Оказва се, че новият смартфон на Samsung е дори по-тънък от Apple iPhone 5S, чийто профил е едва 7.6 милиметра. Засега точни размери на Galaxy Alpha не са обявени, но за това пък хардуерните му спецификации са ни добре известни.

gsmarena_004 (1)

Samsung Galaxy Alpha ще има 4.7-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 1280 х 720 пиксела. Смартфонът ще използва Exynos 5433 – един от най-новите и мощни мобилни процесори, произвеждани от Samsung. Основната камера на смартфона ще е 12-мегапикселова, а камерата за видео разговори ще има сензор с резолюция от 2 мегапиксела. Потвърждава се и фактът, че устройството ще има 32 GB памет за съхранение на данни, но няма да разполага с MicroSD слот.

Samsung_galaxy_alpha_4

Официалната премиера на Samsung Galaxy Alpha се очаква да бъде съвсем скоро –  на 13 август.