Ето, че Samsung най-накрая пусна новото приложение, с което има за цел да улесни работата ви като позволи прехвърлянето ѝ от устройство на устройство. Flow е подобна на функционалността от Apple, която познаваме като Continuity. За разлика от Continuity, при Flow трябва да изберете какво да прехвърлите на друго устройство и на кое точно.

Flow в момента е в стадий на beta версия и не поддържа всички планирани функции, но все пак е доста полезно. С него ще можете да прехвърляте видео разговори от едно устройство на друго мигновено и без прекъсване на разговора. Отворени и работещи приложения, чатове, имейли, четени в момента статии – няма проблем. Flow също така работи с кажи-речи всички приложения, но някои от тях имат вградена поддръжка за него. Ако разроботчици желаят тяхното приложение да поддържа Flow, това също може да стане.

samsung-flow-google-play-screenshotЗа приложенията, които не поддържат Flow директно, можете да трансферирате активността си чрез Share бутона. От там ще бъдете запитани към кое устройство да прехвърлите работата, а също и кога, можете да отложите дейност за по-късно. С бъдещ ъпдейт на Flow Samsung смятат да добавят също и възможността за синхронизиране на нотификации. Всичко много хубаво, както се казва, но новото приложение в момента се поддържа само на някои от най-новите Samsung устройства. Между тях са Galaxy S6/S6 Edge, Galaxy S5, Galaxy Note 4 и Note Edge. От таблетите се поддържа само Samsung Galaxy Tab S, а възможността за трансфер към компютър се очаква в бъдеще.

Надяваме се Flow да дойде и за други устройства на корейската компания, като освен това стискаме палци и за друго – приложението да бъде налично и извън САЩ. Да, в момента на beta тестване то е ограничено само до американски потребители, но това трябва да се промени след като приключи първоначалната фаза на тестване. Иначе, ето и линк за сваляне от Google Play Store, след като това стане възможно.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS