Samsung-Galaxy-Note-4-Picture-10

Миналата седмица от информация, публикувана в Reuters, стана ясно, че Samsung Electronics води преговори за купуването на BlackBerry Ltd за 7.5 милиарда долара. Канадската компания отрече съществуването на такава сделка, а сега и изпълнителният директор на Samsung сложи край на спекулациите около бъдещо придобиване.

ВИЖ ОЩЕ: TWITTER ПРИДОБИ ИНДИЙСКИЯ СТАРТЪП ZIPDIAL

“Ние искаме да работим съвместно с BlackBerry и да създадем партньорство, не да придобиваме компанията”, каза Д.К. Шин пред The Wall Street Journal. Сътрудничеството включва потенциално вграждане на технологиите на BlackBerry в устройствата на Samsung, но изпълнителният директор не даде повече подробности за това какво още включва споразумението между двете компании.

Според думите на Шин придобиването на BlackBerry е в противоречие със стратегията на Samsung, която гради амбииците си за корпоративния пазар около своята платформа за сигурност Knox, в която инвестира много през последните години. “Ние сме доволни от напредъка на Knox, включително и от качестовото на предлаганата сигурност и защита и ще останем ангажирани с нея в дългосрочен план”, казват от Samsung.