Нова идея за масов достъп

Amazon се стреми да наеме малки предприятия като антикварни магазини, кафенета, цветарски магазини и други, за да се превърнат в мини центрове за доставка. На тях ще им се плаща да доставят пакетите на компанията на местно ниво.

Amazon започна да набира малки предприятия в САЩ, за да доставят пакети и да изграждат своя собствена мрежа. Компанията се интересува от свързване с редица предприятия, включително малки хранителни магазини, кафенета, цветарски магазини, за дрехи и др. Това означава, че вашият местен бариста може да ви поднесе желаното кафе, след което да се отправи към близък адрес за доставка.

Още миналата година плъзнаха слухове, че Amazon тайно набира магазини в Алабама, Мисисипи и Небраска. Идеята е да се присъединят към пилотната програма за доставки. По това време цветари и ресторанти бяха ангажирани да поемат някои от поръчките към Amazon в радиус от 15 километра. Участващите фирми ще трябва да бъдат на разположение за доставки седем дни в седмицата и трябва да имат физическо местоположение, на което Amazon може да изпраща пакети ежедневно.

Hub Delivery

Сега програмата на Amazon, наречена Hub Delivery, вече официално е в ход. Компанията има за цел да се свърже с над 2500 желаещи до края на годината. Това може да допълни доходите на бизнеса ви и да създаде възможности за партньорство при доставка.

Идеята стартира в 23 щата, включително Алабама, Аляска, Арканзас, Калифорния, Флорида, Айова, Индиана, Северна Каролина, Северна Дакота, Охайо и Южна Дакота. Amazon иска да си партнира и с предприемачи в гъсто населени градове, като Бостън, Ню Йорк, Лос Анджелис и Сиатъл.

Успешно партньорство

Малките предприятия могат да кандидатстват за партньор на Amazon Hub онлайн. Страницата описва услугата в три стъпки. Amazon доставя пакети до вас всеки ден и след това ще ви се плаща за завършена доставка. Има слухове за цена около $2,50, въпреки че компанията не посочва точна такава.

Гигантът допълва, че няма да прави дългосрочни договори, а бизнесът трябва да отговаря със собствен персонал, превозни средства и устройства. Съществува дори програма за препоръки, която награждава хората с по $1000, ако успеят да накарат нечии малък бизнес да се регистрира.

Amazon разширява присъствието си за доставка, за да облекчи зависимостта си от пощенската служба на САЩ. През 2020 г. се разчу, че компанията планира нова услуга, която да обслужва тези доставки до последния километър в провинцията.