Samsung е водещият производител на смартфони в света, поне според официалните статистически данни, макар и Huawei да имат други планове, но не всеки има финансовата възможност да се сдобие с флагман от калибъра на Galaxy S или Galaxy Note. Именно поради това, корейската компания предлага на своите потребители и по-бюджетни модели, които те биха могли да си позволят, дори и да разполагат с по-скромни възможности.

Именно в тази графа попадат новите J6 Plus и J4 Plus, които Samsung официално обяви.

Двата модела са доста близки един до друг, но J6 Plus определено е с предимство. Той достига до нас със сензор за пръстов отпечатък, разположен отстрани на устройството, докато при J4 Plus тази технология не е налична.

J6 Plus може да се похвали с двойна задна камера, докато при J4 Plus тя е само една. И двата телефона са „екипирани“ с 6-инчови 18.5:9 дисплеи с HD Plus резолюция. И двата телефона разполагат с процесори Qualcomm Snapdragon 425 и имат 3,300mAh батерии, които би трябвало да ви позволят да изкарате деня без какъвто и да е проблем.

Превъзходството на J6 Plus се изразява и по други начини. Той може да бъде закупен с 3GB или 4GB RAM, докато J4 Plus пристига с 2GB или 3GB RAM. J6 Plus можете да закупите с памет от 32GB или 64GB, докато при J4 Plus тези параметри достигат до 16GB или 32GB максимум. Макар и двата смартфона да изглеждат много близки един до друг на външен вид, то J6 Plus определено е по-добрият модел.

J6 Plus ще бъде наличен в цветове черно, сиво и червено, докато J4 Plus ще може да бъде закупен в черно, златисто и розово.

На този етап корейският производител все още не е обявил официални цени за двете устройства. Очаква се те да бъдат налични в Индия, както и на определени пазари в Азия и Европа.