Китайският производител Huawei определено не е пестелив, що се отнася до амбициите му на глобалния технологичен пазар. След като наскоро Huawei измести Apple от позицията на №2 в продажбата на смартфони, китайците си поставят амбициозна цел да победят и лидера Samsung до края на следващата 2019 година.

Изпълнителният директор на китайската компания Хауърд Ю говори пред медиите по време на брифинг в централата на Huawei. Той потвърди, че Huawei не се притесняват да си поставят високи цели, особено след своеобразната победа над Apple на световния пазар.

„Възможно е да станем номер едно в света в края на следващата година“, заяви Ю пред медиите.

Samsung и Apple дълго време държаха позициите на номер едно и номер две, респективно, но само преди броени дни Huawei измести американската компания от позицията на №2 в света.

Да се измести Samsung от лидерската позиция обаче няма да бъде никак лесно. Корейската компания е „завзела“ впечатляващите 20.9 процента от световния пазарен дял на смартфоните. Целта пред Samsung е през тази година компанията да регистрира продажбите на поне 350 милиона устройства. Анализаторите не очакват това да се случи, но все пак корейците ще регистрират повече продажби от Huawei. Поне през тази година.

Амбицията и успехът на Huawei са факт въпреки трудностите, които компанията изпитва на ключови пазари като САЩ и Австралия.

През месец февруари американски агенции като ФБР, ЦРУ и Агенцията на национална сигурност призоваха гражданите на САЩ да не си купуват продукти на Huawei. Причината? Притеснения от евентуален шпионаж. В Австралия ситуацията бе подобна, което и бе сериозен удар по стратегията на Huawei за налагане на бранда в световен мащаб.

На този етап усилията на Huawei са базирани главно върху пазарите на Китай и Европа, където компанията може да се похвали с главозамайващ успех. А дали китайският бранд може да измести Samsung от позицията на №1 в света, това предстои да разберем.

3 Коментари

  1. Предвид, че качеството на Самсунг (от личен опит напоследък) започна да пада, защо да не е възможно, дори и временно явление да е.

  2. какво качество пада…..то не може да се наблъскват телефоните с безсмислени приложения и игрички и да искаме да лятят…2-3 приложения никакви игри само отвряне на страници и видео в интернет и да видиме колко така ще изкара и колко иначе(всичко е до късмет,че е техника,но все пак съм прав….)

  3. Еми и това е вярно, да. Аз игри не играя, но ползвам ежедневно доста приложения.

Comments are closed.