3-the-new-htc-one

Наистина трябва да съжалим HTC. Някога най-печеливш Android производител, а сега като, че ли се върти в смъртоносен кръг. Миналата седмица компанията представи най-лошите финансови резултати от последните три години. HTC One се смята за устройство, което трябва да ги извади от дълбоката дупка, в която се намират. Оказва се, че и този път няма да им се получи.

Тайванският вендор ще трябва да забави 80% от поръчките за новия смартфон, заради недостиг на части при производственият процес. Според KGI Securities, компанията изпитва трудност при масовото производство на HTC One заради новата технология, използвана в камерата. Става въпрос за брандираната от HTC UltraPixel Camera. Частите са под 20% от необходимото.

Въпреки това, HTC изглежда ще успее да излезе от кризата като забави доставките на по-малките пазари като Сингапур и Тайван, за сметка на важния американски пазар. От компанията обещаха смартфонът да е наличен от 15 март, но изглежда страни като Китай и Япония ще получат устройството не по-рано от май.

Броени дни остават до дългоочакваната премиера на Samsung Galaxy S IV, който, според анализатори, отново ще покори сърцата на Android феновете. Samsung все още е най-големият производител на Android устройства, така, че HTC ще трябва да наваксва, отново.

 

Сподели
Предишна страницаLenovo копира HTC?
Следваща страницаНовото начало на Smart News
Научете първи всичко от света на мобилните комуникации и технологии. Може да се свържете с нас на следния имейл адрес: office@smartnews.bg