note5-23.0 клавиатура

Модерните смартфони имат много предимства и функции в сравнение с предлаганото преди години, но при тях изчезна един елемент, който вероятно все още липсва на голяма част от потребителите. Това е физическата клавиатура, която вече се среща в много малко телефони – основно тези под марката BlackBerry, както и някои по-евтини модели на LG и Samsung.

Samsung смята да върне част от миналото с нов аксесоар за Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+. Предлаганата от корейската компания хардуерна клавиатура Keyboard Cover не се свързва с телефона чрез Bluetooth, а директно се поставя върху него, закривайки половината дисплей. Устройството я разпознава, след което приспособява потребителския интерфейс към останалата видима горна част от екрана.

Keyboard Cover се поставя и сваля лесно, а ако в даден момент искате да използвате целия дисплей, то може просто да я поставите от задната страна на телефона. Клавишите са близо един до друг и доста наподобяват виртуалната клавиатура, с елементи от старите устройства.

Все още не е ясно кога този аксесоар ще бъде пуснат на пазара, нито каква ще е неговата цена, но вероятно Keyboard Cover ще е наличен с пускането на Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS