Ако си мислите, че запалилият се миналата седмица подменен Galaxy Note 7 е изолиран случай, помислете отново. Първото нещо, за което разбираме в понеделник сутрин е, че Samsung спира производството на фаблета за неопределено време, или поне така твърдят от корейската агенция Yonhap.

Цитирани от The New York Times и The Verge, Yonhap се позовават на информация от запознат с вътрешните разпоредби на Samsung източник. Според The Verge, миналата седмица не един, а цели 5 подменени Galaxy Note 7 устройства са се запалили и поне един човек е в болница след подобна случка. Коментар от Samsung все още липсва, но не би трябвало да закъснее. Спирането на производството изглежда е съгласувано с регулаторните агенции за безопасност на САЩ, Китай и Корея.

Освен това, към момента два големи американски мобилни оператора — AT&T и T-Mobile — спират да предлагат Samsung Galaxy Note 7. Редица клиенти, поръчали устройството пък, получават ваучери за отстъпка като компенсация.

Въпросът какво ще стане сега със Samsung е сложен… Ако питате мен, ситуацията става изключително неприятна и това би могло да изиграе лоша шега на корейците, която да се отрази трайно на бизнеса им. А може и да греша и верните фенове да си останат такива… Вие какво мислите?

1 коментар

  1. Не е на добре….ще вземе…TCL да ги купи! ?

    Черния се върти облян в пот сигурно!

Comments are closed.