Samsung-Galaxy-Gear-picture-12

Преди няколко месеца Samsung представи дългоочаквания умен часовник Galaxy Gear, конкурент на несъществуващия iWatch, който изглежда не е пожънал очаквания от компанията успех. Най-голяма пречка пред купувачите е цената от 600 лева и ограничената съвместимост, като някои търговски вериги вече го пуснаха на промоция.

По данни на BusinessKorea Samsung е продала под 50 000 Galaxy Gear часовника, като дневните продажби в световен мащаб са около 800-900.

Samsung Galaxy Gear получи голяма доза критика: умният часовник беше върнат от 30% от потребителите в търговската мрежа Best Buy, а повечето технологични сайтове публикуваха негативни ревюта на джаджата.

Същите източници на BusinessKorea твърдят, че смартфона Galaxy Round също има слаби продажби. Samsung е успяла да продаде едва 10 000 смартфона, като дневните продажби са около 100 устройства.

Ъпдейт: Оказа се, че резултатът от 50 000 се отнася само за продажбите в Южна Корея. Samsung побърза след излизането на този слух да заяви, че глобалните доставки на умния часовник достигат 800 000.

 

Сподели
Предишна страницаСателитна снимка на Google е документирала местопрестъпление
Следваща страницаZTE представи Nubia 5S и 5S Mini
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg