Samsung Electronics представи официално дългоочаквания Galaxy Fold, революционно сгъваемо устройство, създаващо изцяло нова мобилна категория. Това стана на премиера в Сан Франсиско, която беше предавана пряко на събитие в София, в което се включи и Smartnews.bg. Galaxy Fold разполага с първия в света 7.3-инчов Infinity Flex Display, който се сгъва в компактно устройство с дисплей отгоре на капака.

„Днес Samsung пише следващата глава в историята на мобилните иновации, променяйки представите за това какво е възможно при смартфоните. Galaxy Fold въвежда изцяло нова категория, която открива нови възможности, невиждани до сега с нашия Infinity Flex Display” – заяви по време на премиерата DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на отдел IT & Mobile Communications в Samsung Electronics – „Създадохме Galaxy Fold за тези, които искат да изпитат какво може да направи такова превъзходно сгъваемо устройство, извън ограниченията на традиционния смартфон.“

Galaxy Fold обединява най-доброто от двата свята – този на мобилните телефони и този на таблетите, позволявайки много по-богати изживявания в разгърнато състояние. Ето и някои от предимствата на новото устройство:

– Нови материали на за изработка дисплея: Вътрешният екран не просто се огъва. Той се сгъва. Сгъването е по-интуитивно движение и по-трудна иновация за имплементиране. Samsung изобрети нов полимерен слой и създаде дисплей с около 50% по-тънък от обичайния дисплей на смартфона. Новият материал прави Galaxy Fold гъвкав и здрав, създаден, за да издържи.

– Нов сгъваем механизъм: Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга и се затваря плоско и компактно с един клик. За да постигне това, Samsung проектира сложна еластична връзка с множество съединителни елементи . Тази система е невидима, за да запази непрекъснатия и елегантен вид.

– Нови дизайнерски елементи: Сензорът за пръстови отпечатъци се намира отстрани, където палецът се поставя естествено, така че устройството да се отключва лесно. Двете батерии и компонентите са равномерно разпределени, така че Galaxy Fold се усеща съразмерно и симетрично в ръцете ти. Цветовете с уникално покритие – Космическо сребристо, Космическо черно, Марсиански зелено и Астро синьо – и гравираната еластична връзка с логото на Samsung допълват елегантния завършек на устройството, което пасва в ръката ти идеално.

Galaxy Fold е проектиран с мисъл за потребителите на смартфони – мотивирани от желанието за по-големи и по-добри устройства като визия, размер и форма, които подобряват тяхното потребителско изживяване. Galaxy Fold променя екрана, от който се нуждаете точно в момента, в който се нуждаете.

Много прозорци едновременно

Galaxy Fold позволява на потребителите да отворят до три приложения едновременно на основния дислей и да сърфират, пишат текстови съобщения и споделят без да затварят някой прозорец. В добавка телефонът предлага интуитивен, безпроблемен преход между капака и основните дисплеи. Тъй като Galaxy Fold се отваря и затваря, приложенията автоматично ще се появят там, където ги оставите.

Моделът разполага с мощно, следващо поколение AP чипсет и 12GB RAM за скорост на работа, както при PC. Усъвършенстваната система за двойна батерия е специално проектирана да бъде в крак с вас. Galaxy Fold също може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare, докато е свързан с обикновено зарядно, така че можете да оставите второто си зарядно у дома.

Благодарение на потапящите визуализации на Dynamic AMOLED дисплея и ясния и чист звук от стерео високоговорителите, настроени от AKG, филмите и игрите оживяват с богати цветове и дълбок звук. С шест обектива – три на гърба, два отвътре и един на капака – системата на камерата на Galaxy Fold се използва с лекота. В добавка Galaxy Fold въвежда ново ниво на мултитаскинг, което ви позволява да използвате други приложения по време на видео разговор.

Galaxy Fold ще бъде наличен във второто тримесечие на 2019, а препоръчителната цена, обявена от компанията, е 1980 щ. долара.

Сподели
Предишна страницаИзкуствено проектирани листа абсорбират CO2
Следваща страницаУстройствата, които си заслужават парите ви през 2019-та
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.