samsung galaxy note 3

Съвсем скоро се очаква Galaxy Note 3 да достигне до пазара и съответно много от технологичните сайтове вече имат поглед върху представянето му в различни тестове. Това, което е странно обаче, са някои несъответствия в бенчмарковете. Колегите от Ars Technica са установили едно, може би скандално, изкуствено завишаване на резултатите. Предполага се, че  корейската компания е повлияла на тестовете, използвайки по-висока мощност на процесора, когато той започва да обработва самите бенчмарк програми.  Такива съмнения имаше още при промотирането на Galaxy S4, а може би тенденциозното завишаване може да се открие и при таблета Note 10.1, който беше представен заедно с Note 3.

samsung benchmark

Колегите от Ars Technica са успели да деактивират този режим и разкриват огромната разлика от 20% в резултатите от тестовете след това. И за да станат нещата още по-срамни за корейския гигант, един по-задълбочен анализ на файловете показва, че този режим се активира само когато апаратът работи с най-популярните бенчмарк приложения, като Geekbench, Quadrant, Antutu, Linpack, GFXBench и др

Да, аз не съм тази, която ще съди гиганта за неговата маркетингова стратегия, но като потребител и верен фен на марката се чувствам някак си излъгана и предадена от тези скандални манипулации. Наистина, рекламата в днешно време е едно от най-важните неща, но когато тя е с цената на излъганото потребителско доверие, нещата придобиват съвсем друг, някак си горчив привкус!