Samsung-Galaxy-Note-3-Cases

Samsung ограничава употребата на нелицензирани аксесоари с актуализацията до Android 4.4.2 KitKat.

За този бъдеща политика на компанията чухме преди няколко месеца, но според сигнали на потребители, тя вече е факт. S-View Cover притежава малък чип, който му позволява да работи правилно с телефона и да показва различна информация в прозорчето си. След актуализацията, която получиха потребителите в някои страни, популярните аксесоари на Spigen вече не сработват с Note 3.

Разбира се, винаги има начини да се реши проблемът. Единият е да се вземе чип от оригинален аксесоар и да се постави на желания. Другият метод е чрез инсталиране на нова модификация, която обаче изисква администраторски права и се налага апаратът да бъде рутнат, което може да доведе до загуба на гаранцията.

Потребителите няма да останат доволни от промяната, наложена им чрез ъпдейта. Все пак всеки е закупил апарат при определени условия и вложил не малко средства в аксесоари, които стават неизползваеми. Производителите на аксесоари също ще бъдат принудени да поставят лицензирани идентификационни чипове, което ще оскъпи и усложни производствения процес. В някои случаи тази политика би могла да е полезна, особено след множеството самозапалвания на апарати през миналата година. Компанията може би е в правото си да изисква употребата на лицензирани батерии и зарядни устройства.

Ще загуби ли корейският гигант подкрепата на своите фенове с въвеждането на тези рестрикции ще стане ясно в бъдеще, когато актуализацията се разпространи в повече модели и региони.