The Investor докладват, че Samsung тази година са си задали за цел да доставят огромно количество смартфони от бъдещата серия Galaxy S8 — повече от всички предни години. Идеята им е да доставят 60 милиона бройки. Ако сравним това с предишни данни, имаме 45 милиона доставени смартфона Galaxy S6 и 48 милиона от Galaxy S7. За S8 увеличението се равнява на 25% повече спрямо миналогодишния модел.

Не е ясно дали компанията ще успее с целта, която си е задала, особено след проблемите на Galaxy Note 7 по-рано миналата година. Ако корейците наистина искат да доставят 60 милиона смартфона Galaxy S8, то телефонът наистина ще трябва да представи на потребителите нещо ново и запленяващо.

Както знаем, пазарът за флагмани напоследък изпитва трудности, след като китайските производители започнаха да предлагат много по-евтини и също толкова добре справящи се от техническа гледна точка устройства.

Още, The Investor са поредните, които твърдят, че Samsung Galaxy S8 ще се появи на пазара около месец по-късно — най-вероятно няма да го видим на MWC, защото производството му ще започне през март, като първите доставки ще са през април (или поне така казват слуховете).