realsense

На CES 2015 Intel демонстрира дрон, който използва технологията RealSense, която помага на устройството да направи оценка на позицията си и на това какво го заобикаля, както и да разчита емоции по лицето на човек, намиращ се пред него. За да покаже как точно се случва всичко това, на сцената беше разигран пинг-понг с дрон, който се движеше между няколко души, без да бъде дистанционно управляван, заобикаляйки ги, за да не се удари в тях. Той също така беше пуснат да премине през препятствие с различни обекти, наречено Game of Drones, с което се видя как устройството би се движело в реални ситуации.

ВИЖ ОЩЕ: 12-ИНЧОВИЯТ MACBOOK AIR ЩЕ БЪДЕ ПО-ЛЕК И С ИЗЦЯЛО НОВ ДИЗАЙН

Браян Кързанич, изпълнителният директор на Intel, показа как хора могат да си отварят врати и да си отключват телефони чрез разпознаване на лицето, а служител на име Дарил, изгубил своето зрение, носеше яке с вградена в него технология RealSense. Благодарение на нея той можеше да почувства хората, които се движат около него, което му помага да реагира по-бързо, а също така му дава и увереност и комфорт в заобикалящата го среда. Якето му казва кога е прекалено близо до даден обект или кога нещо се движи прекалено бързо и така реално то се превръща е неговите очи. RealSense може да бъде вградена в много по-малки джаджи – дори с размерите на копче.

realsense-blade2-cntrl-nav

Разбира се, това беше само демонстрация, но тя даде една по-ясно представа за бъдещето на тази технология, която ще помогне по много начини на хората. Ако от Intel могат да накарат нашите устройства не само да изпълняват нашите команди, но и да успеят да се адаптират според това, което се намира около тя, то технологичните джаджи вече няма да бъдат това, с което сме свикнали да работим. RealSense вече се използва за лаптопи, за да промени начина, по който си взаймодействаме с игри и приложения, но очевидно тук има много по-голям потенцил и тепърва ще видим голямото развитие.