Войната в облаците не спира. На пазара можем да открием десетки провайдъри на облачни услуги – DropBox, SugarSync, Google Drive, Box и други. Изглежда сайтът, който усилено се бори с “пиратството”, също има намерение да влезе в битката за потребители.

RapidShare показа тази седмица директен конкурент на DropBox, носещ името RapidDrive. Защо го сравняваме с DropBox? Защото принципът на работа на облачната услуга е същият като този на DropBox. Сваля се програма, която се интегрира във файловата система на компютъра и директно синхронизира всички файлов, които се сложат в определената папка, в облака.

“Чрез RapidDrive ние искаме да засилим връзката между облака и PC устройствата на потребителите.”, коментират от RapidShare в прессъобщението до медиите. “RapidPro потребителите ще имат достъп до RapidDrive срещу допълнителна сума.”

Софтуерът работи само с операционната система Windows към днешна дата. Няма информация дали ще има версия за Mac, но предполагам, че и това ще се случи, ако RapidShare иска да привлече потребителите на Apple. Но това ще е трудно – те получават изключително добрата оферта iCloud.

Ако питате мен, DropBox все още е номер 1, след iCloud, но пък услугата е само за клиенти за Apple, така, че не става за масовия потребител.

Източник: BGR.com

Сподели
Предишна страницаNokia Lumia 910 може би ще е първото устройство с Windows 8
Следваща страницаSamsung Galaxy S III получи ъпдейт
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg