Снимка: YouTube

Мина доста време откакто за последно ви показах някой хубав късометражен филм, но да си кажа честно, не съм попадал на нищо кой знае какво. Досега.

Помните ли преди години, когато по телевизията се въртеше един от всички сериали „Power Rangers“ – петимата тийнейджъри, които се бореха с лошите, за да защитят града си и целия свят. Роботи, мутанти, извънземни, същества от други измерения… Това са само част от злините, които се изправяха на пътя им, но никога не успяваха да ги сломят.

Виж още: Нийл Бломкамп и Сигорни Уивър за предстоящия „Alien“

Е, идва ден, когато всичко отива по дяволите. За рейнджърите този ден явно е настъпил – „Power/Rangers“ е късометражно продължение на историята, като в него тийнейджърите вече са големи хора в едно високотехнологично общество. Очевидно се е състояла някаква война с извънземна раса машини, които в крайна сметка са победили. В петнадесет-минутния филм ще разберете каква точно е съдбата на всеки един от рейнджърите, няма да разкривам нищо.

Учудващо, като за късометражен филм, играта в това продължение на „Power Rangers“ е много добра. Специалните ефекти са на върха, музиката, както се изразявахме едно време, „цепи мрака“! Режисурата също е на едно доста високо ниво, което не се забелязва в много късометражни филми. Ще попитате кой е отговорен за това бижу. Режисьор на продукцията е Джоузеф Кан, който може би познавате като режисьор на не много успешната лента „Ускорение“ (Torque) от 2004-та. Тук се е справил повече от добре. В главната роля (на розовия рейнджър) пък ще видите очарователната Кейти Сакоф, добре позната ни от „Бойна звезда: Галактика“ (Battlestar Galactica) и последния филм „Ридик“ (Riddick).

Вижте филма, аз останах без думи. И да – не се препоръчва на лица под 18 години!