Disney жъне огромни успехи напоследък. От анимационните филми като „Героичната шесторка“ (Big Hero 6), който спечели Оскар за най-добър анимационен филм, до „Господарка на злото“ (Maleficent), който спечели 758,4 милиона долара от бокс офис прожекции.

Виж още: Новият трейлър на „Утреландия“ е тук

Явно студиото иска да продължи с игралните варианти на класически свои детски филми, след „Алиса в страната на чудесата“ (Alice in Wonderland) и тазгодишната „Пепеляшка“ (Cinderella). Казвам това, защото днешната новина е свързана именно с това – Disney подготвя игрален вариант и на анимацията „Дъмбо“ (Dumbo) от 1941 година. Точно така! Лентата ще е странна смесица от компютърно генерирана анимация и live-action снимки, която ще бъде режисирана от небезизвестния Тим Бъртън („Алиса в страната на чудесата“, „Едуард Ножиците“ и „Батман“). Това бе потвърдено от The Hollywood Reporter.

Освен Бъртън, в проекта е замесен и Ерен Крюгер, който е сценарист на филмите „Трансформърс“ (Transformers). Тук той също работи по сценария, като играе ролята и на продуцент рамо до рамо с продуцента на „TRON: Заветът“ (TRON: Legacy) и „Забвение“ (Oblivion) Джъстин Спрингър.

Последното, което ще ви споделя за предстоящата продукция може и да е шега, не знам. Но няма да се учудя, ако е истина – Джони Деп е в преговори с Disney да играе майката на Дъмбо, каквото и да значи това… Та така, чакаме повече новини. Какво мислите?