plovdiv game jamПредставете си цяла зала въоръжени до зъби с компютри, VR устройства, таблети и скицници ентусиасти, които работят усилено върху своите тайни игрови прототипи. Доброто настроение е на практика заразно. Сред тишината и тракането на клавишите от време на време се чува радостното възклицание „РАБОТИ!“. Енергийните напитки и пицата, наред с мотивацията и хъса, са съществена част от горивото, движещо разработчиците и техните проекти към финиша.

Мисията е една за всички, но от всеки отбор зависи да я пречупи през собствената си призма, за да постигне най-оригинален и завладяващ резултат. В края една игра ще бъде определена за най-добра и забавна от всички.

Това е Plovdiv Game Jam – събитието, което събира професионалисти и любители-ентусиасти с една цел – създаването на игра за 48 часа.

Plovdiv Game Jam се провежда за четвърта поредна година, като с всяко следващо издание събитието набира все по-голяма инерция. Все повече професионални разработчици, студенти, геймъри и любители се включват в предизвикателството!

Много от наградите са гарантирани – забавлението, новите приятели и контакти, натрупването на опит, възможността за работа с нови и различни технологии! Тази година организаторите предоставят на разположение на участниците устройството Tobii Eye tracker, което предоставя прецизно проследяване на очи.

Домакин и съорганизатор на събитието ще бъде Технически Университет София – филиал Пловдив, което ще гарантира, че за всички разработчици ще има достатъчно място, а атмосферата ще бъде подобаваща.

В първия ден на събитието в серия от горещи лекции, уъркшопове и дискусии, нашите лектори и презентатори ще се погрижат да дадат вдъхновяващ старт на джама! И тази година всеки е добре дошъл да се възползва от отворените вратите по време на презентациите в петък и неделя!

15966460_10154458011963992_367450597_oВсички желаещи да разработят прототип с възможност да представят играта си пред публика в неделя, трябва да закупят билет за събитието. Срещу билета си участниците получават 24-часов достъп до мястото на събитието, яка тениска и торбичка с дизайн на Габриела Танева, както и храна и напитки за двата дни на маратона, а производителят на пловдивската крафт бира Hills е подготвил изненада за всички участници.
Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria и пловдивските фирми Cooolbox, Programista; и SiteGround, оценяват потенциала на Plovdiv Game Jam да се превърне в ежегодна среща за гейм индустрията в България, както и да повиши бизнес интереса към Пловдив като технически и IT център и предоставят своята подкрепа за събитието.

Екипът на Plovdiv Game Jam и генералният спонсор Gameloft Bulgaria очакват вас и творческия ви дух с нетърпение в петък, 20.01.2017 от 12.00 часа в ТУ-София, филиал Пловдив, Четвърти корпус (Централна сграда), която се намира на ул. „Цанко Дюстабанов“ 25.