Той ще се предлага в три размера и се очаква на пазара тази есен

Google планира да разтърси стратегически пазара за смартфони през 2024 г. Това ще се случи след като компанията пусне три различни модела на предстоящия Pixel 9. За първи път настройката на професионалната камера ще се предлага в размери както „XL“, така и по-малки.

Спекулира се с визуализациите и това на което попадаме по скоро наподобява моделите Pixel 9 Pro и Pixel 9 Pro „XL“, а не обикновения Pixel 9. Google използва размер XL за своите по-големи устройства до 2019 г., но те изчезват с Pixel 5 и не се появяват дори когато компанията се обърна към името „Pro“ през 2021 г.

Световни тенденции

Сега изглежда, че Google ще следва повече стратегия на iPhone и разделяне на Pro нивото на два различни размера. Това ще отбележи възкресяването на псевдонима XL, което добива смисъл в този случай.

Стандартният Pixel 9 съответства по дизайн на предишни издания с плоски ръбове (за разлика от извитите Pixel 8 и 8 Pro) и ъгли на дисплея. Те изглежда продължават да стават все по-заоблени с всяка следваща година.

Рендерите предлагат различни размери на екрана и за трите устройства, както следва:

  • Pixel 9 Pro XL: 6,5-инчов дисплей
  • Pixel 9 Pro: 6,1-инчов дисплей
  • Pixel 9: 6,03-инчов дисплей

Това всъщност би означавало леко намаление за модел XL, тъй като настоящият Pixel 8 Pro има 6,7-инчов дисплей. За някои хора 8 Pro е твърде голям телефон, така че може би Google се опитва да постигне по-добър баланс.

Още изненади

И двата “Pro” Pixel 9s ще включват система с три камери на гърба. Така че, ако сте чакали търпеливо Google да предложи най-добрите си фотографски възможности в по-компактен размер, това може да е вашият момент.

Имайте предвид, че все още ни делят много месеци от новите водещи технологии. Google има и други устройства, върху които смята да се съсредоточи. До октомври можем да очакваме Pixel 8A и Pixel Fold 2. И двата модела могат да бъдат обявени по време на изложението на компанията през май. Ако превъртим напред към следващата година, теоретично можем да видим Pixel 9A, което би означавало общо четири различни варианта на това ново поколение.

Сподели
Предишна страницаНай-големият океански геоинженерен завод
Следваща страницаЧовешкият мозък става все по-голям
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.