Panasonic са компания, от която не чуваме кой знае какво в последните години, още повече когато говорим за смартфони. Но преди време се чу нещо за нов камерафон, с който компанията иска да стъпи сериозно на пазара. Сега въпросният модел – Lumix DMC-CM1 – вече е на пазара в САЩ, като можем да го очакваме и в Европа. Но какво ще получим срещу невероятната сума от 1000 долара за смартфон?

Новият Panasonic Lumix предлага четириядрен процесор с тактова честота 2.3 GHz. Той е Qualcomm Snapdragon 801, а заедно с него вървят и 2GB RAM памет. Вътрешната памет е само 16GB, но има възможност за поставяне на microSD карта. Тя ще е абсолютно задължителна за някои, тъй като камерафонът може да снима 4K видео. Дисплеят е 4.7-инчов с резолюция 1080 x 1920 пиксела и гъстота от 469 ppi. Разбира се, свързаността включва 4G LTE, а операционната система е Android 4.4 KitKat, с възможност за ъпгрейд до Android 5 Lollipop.

Това обаче не е всичко – сензорът за снимки на Panasonic Lumix DMC-CM1 е с големина един инч, а камерата е 20 мегапиксела. Това, заедно с няколко предварително инсталирани приложения за 4K кадри от видеата и удобно снимане на бързодвижещи се предмети, помага за много красиви снимки. И въпреки че устройството е меко казано по-голямо от стандартен смартфон (и по-малко от фотоапарат), то изглежда доста стилно. Е, какво мислите? Бихте ли дали 1000 долара за нещо подобно?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS