Pacific Rim
Pacific Rim movie

Ново видео разказва за създаването на 3D ефектите в един от последните екшън-фантастики, които се въртяха по кината, а именно Pacific Rim на Гилермо дел Торо.

Филмът разказва историята за надвисналата над човечеството заплаха, която се стреми да измести хората от върха на хранителната верига и да завземе планетата. Появявайки се изпод земните недра, огромни чудовища, които наподобяват Годзила, но в много по-големи размери, рушат и погубват всичко по пътя си. За да се защитят, хората създават огромни роботи, които от своя страна наподобяват Iron Man, с малката разлика, че се управляват от двама души, работещи в синхрон чрез сливане на съзнанията си. На прага да бъдат заличени от планетата, хората събират екип от последните способни пилоти да управляват тези роботи, за да поемат своя път за една последна битка.

Вероятно ви става ясно, че ефектите в Pacific Rim не са един или два. Особено битката в Хонг Конг се оказва една от сцените, които са анимирани най-много поради спецификата на заснемането си. Изгледайте видеото, за да вникнете в комбинацията от съвременна компютърна магия и старомодни ефекти.