Снимка: Marvel Studios

Disney и Marvel са се допитали до федералния съд в САЩ за призовка, която да задължи Google да помогне за намирането на виновника за изтичането на трейлъра на Avengers: Age of Ultron.

Вчера Marvel поискаха от Google да бъде разкрита информация за профила на име John Gazelle, чийто Google Drive акаунт е главният разпространител на изтеклия трейлър, който ви представихме по-рано. Разбира се, ние ви показахме официално пуснатия трейлър в интернет от самото студио, защото Marvel се принудиха да го пуснат по-рано, вследствие изтичането. Информацията, изискана от Marvel, включва IP адрес и всякакви данни за ползвателя от YouTube и Google+ акаунта му.

ВИЖ ОЩЕ: Мегапиксели, мегапиксели

След като трейлърът изтече, от охраната веднага отишли в редакторската стая в студиото и наредили на всички, които били вътре, да се отдръпнат от оборудването. Смятали, че виновникът е някъде там и се опасявали да не изтече целия филм, както стана преди време с Expendables 3. Това би било доста страшно, тъй като Avengers 2 ще дебютира по кината едва след около половин година. Изтичането му сега би значело сериозна спънка за Marvel Studios.

Необходимостта трейлърът да се пусне веднага, наложена от изтичането, също не е нещо добро, тъй като видеото, което трябваше да излезе няколко дни след това, не е било изцяло готово. Редакторите е трябвало сериозно да си поиграят, и то бързо, за да скалъпят клип, достоен за IMDb и YouTube. Разбира се, той е HD, за разлика от изтеклото видео, което беше със сравнително ниско качество.

Призовката, която е била одобрена от съда, сега задължава Google да се включи в разследването и интернет гигантът ще трябва да предостави IP адреса на виновника. Дали този подход е правилен и как трябва да се процедира в случая? Оставяме коментарите на вас.