Microsoft планира да пусне втория от следващите поколения Xbox, който е по-евтин и по-мощен

В момента Microsoft планира да пусне две конзоли от ново поколение Xbox. Източници споделиха, че втората конзола ще бъде по-евтина и не толкова мощна. Тя е наречена „Lockhart.“ Ще се насладим и на по – висок и мощен клас. Това е проектът Xbox Scarlett. Компанията не спомена за стратегията си с две конзоли на E3 по-рано тази година. Windows Central съобщи за съществуването на Lockhart още преди близо година.

Варианти за всички

Microsoft ще пусне две конзоли от следващо поколение. Те ще служат като наследници на Xbox One S и Xbox One X. Lockhart ще дебютира без дисково устройство, подобно на Xbox One All-Digital Edition. Microsoft настройва хардуера на конзолата така, че той да е по-малко мощен от основната конзола Project Scarlett, известна с прозвището „Anaconda.“

През последните месеци Microsoft търси обратна връзка от разработчиците относно плановете си за Xbox от следващо поколение. Компанията все още не е финализирала своите хардуерни спецификации на Xbox. Твърди се, че все пак Lockhart ще бъде реализирана през 2020 година.

Фантастични параметри

Конзолата Anaconda на Microsoft ще бъде истинският скок в бъдещето на игрите. Компютърният гигант се е насочил към повече от 10 терафлопа с графична мощност на тази конкретна конзола. Плановете за Lockhart може да се променят, но в момента се знае, че ще дебютира с около 4 терафлопа графична мощност.

Lockhart ще включва твърд диск и ще бъде насочен към 1440p игри, а не към 4K игри. Последните ще бъдат налични на Anaconda. Lockhart ще получи процесор от следващо поколение. Това би трябвало да означава, че разработчиците могат да се възползват от надстройките на SSD и CPU, които са планирани за игрите в Anaconda. Те ще обхващат и двете модернизирани конзоли  Xbox.

Xbox Project Scarlett

Все още не е ясно как Microsoft ще определи цените както за Lockhart, така и за Anaconda. Имаме някаква представа за пакети като Xbox All Access и е лесно да си представим, че компанията ще стартира Lockhart с подобно предложение за абонамент.

Шефът на Xbox Фил Спенсър отказа да коментира слуховете за две конзоли. Ако вземем предвид старта на Xbox, тогава цената беше малко по- висока от тази на конкурентите. Но това беше компенсирано от мощността. Не очакваме слабо представяне и от новите модели. Те все пак трябва да защитят вече изграденото име на марката.