15-инчовият Air ще бъде първият опит на Apple за по-евтин лаптоп с голям екран

Новата партида Macs на Apple могат да се очакват на пазара между пролетта и лятото. Най-значимият от трите модела ще бъде 15-инчов MacBook Air. Устройството ще завърши прехода на Mac от процесорите на Intel и графичните процесори на AMD към Apple Silicon.

Според някои от слуховете се твърди, че Apple планира нов 24-инчов iMac. Той може да бъде първият компютър на едноименната компания използващ следващо поколение M3 чип.

Интригуващи параметри и цени

Новата продуктова категория наа Apple включва лаптоп с по-голям екран, който струва по-малко от MacBook Pro. Голяма част от по-старите модели на марката варираха между 11 и 13 инча. 15 и 17-инчовите модели PowerBook и MacBook Pro изискват повишаване на мощността, което съответно повлиява и цената. Най-евтиният MacBook Air започва от $999, докато най-евтиният 16-инчов MacBook Pro струва $2499.

В гамата на Apple има възможности за модел поместен между двете крайности. Той би бил удачен избор за хора, които искат да поберат повече на екрана или които се нуждаят текстът и изображенията да бъдат по-големи, за да се виждат по-лесно.

Какво да очакваме?

Новият 13-инчов MacBook Air може да е с нов модел чип M3. Разликата между M1 и M2 Air беше по-малка от година и половина. Това също може да бъде актуализация приличаща на M2 на MacBook Air без прорези за $999.

Вероятно новият iMac ще включва M3. Не е тайна, че Apple разработи iMac в същата времева линия като чипа M3. Този нов iMac ще изглежда по същия начин като настоящия модел M1. От 24-инчовия екран до наличните цветови опции, но някои от вътрешните му компоненти ще претърпят известни промени. Новият iMac е в напреднал етап на разработка и вероятно ще бъде пуснат на пазара през втората половина на 2023 г.

Крайни срокове

Нека не забравяме, че Apple вече пропусна двугодишния преходен срок, който постави за Apple Silicon Macs през 2020 г., но според съобщенията плановете за новия Mac Pro са се променили и тук графиците могат да бъдат спазени. Версията, която вероятно ще получим, ще бъде базирана на M2 Ultra, продължение на M1 Ultra в работния плот на Mac Studio.

Други известни характеристики на Mac Pro са допълнително място за съхранение, което може да се надстройва от потребителя, тясно интегрираният дизайн на Apple Silicon чипове прави много по-малко вероятните външни графични карти и RAM с възможност за надграждане. Apple може да пропусне M2 актуализация за Mac Studio, за да даде на новия Mac Pro по-добра причина да съществува.

Сподели
Предишна страницаTenda TX9 – бърз Wi-Fi 6 със стабилна производителност
Следваща страницаУчени откриха нов ензим
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.