Надграждането ще ни позволи да превърнем стар телефон Galaxy в ново устройство

Когато телефонът ни остарее, го рециклираме и го заменяме с нов. С новата си програма за презареждане, Samsung се опитва да помогне на хората да конвертират старите телефони Galaxy в нови устройства на IoT.

С разширяването на услугата Galaxy Upcycling at Home (която все още е в бета версия), потребителите в САЩ, Великобритания и Южна Корея ще получат достъп до експериментална функция в приложението SmartThings. Тя е предназначена да даде нов живот на стария ви телефон, като полезен и интелигентен домашен аксесоар.

Използвайки приложението за преконфигуриране при употребата и оптимизацията на батерията на устройството, Samsung смята, че дори по-старите джаджи ще могат да си осигурят дълголетие. Тук обичайният асортимент от функции за безжична свързаност на телефона ще улеснява сдвояването му с други устройства в дома ви.

Какво предлага приложението?

В приложението SmartThings Samsung предлага редица функции, които един стар смартфон може да изпълнява. В това число е да послужи като светлинен сензор, който може автоматично да включи вашите интелигентни светлини или дори телевизора ви, когато се стъмни. Като алтернатива можете също да го конвертирате в звуков сензор, като телефонът използва AI за откриване на често срещани домакински шумове, например лаещо куче, плачещо бебе или почукване на вратата.

По този начин можете също да го преназначите като някакъв вид бебефон, който в зависимост от това на колко години е телефонът, може да ви спести пари замествайки купуването на чисто ново устройство.

В домакинството

Модернизираните телефони на Samsung ще могат да се използват и като универсални дистанционни устройства, осигуряващи лесен начин за управление на поточно видео поле, възпроизвеждане на музика на вашите интелигентни високоговорители, управление на осветлението и др.

Целта, която стои зад програмата за надграждане е да даде на потребителите друг начин да удължат живота на приспособленията, които вече притежават. Допълнение към това е да се намали въздействието на непотребните устройства на Samsung върху околната среда. В крайна сметка, устройство, което се използва повторно или се рециклира, е потенциално един боклук по-малко, който е изхвърлен на сметището.

Въпреки това, най-голямото препятствие за повечето хора е, че пренастройването на стар смартфон обикновено отнема малко работа и толерантност към решенията за „направи си сам“. Преди да се откажете помислете отново, до колко си струва да трансформирате любимия телефон в поредното устройство за дома.