Симпатично устройство за деца с достатъчно технически умения

Echo Glow на Amazon е интелигентна нощна светлина за деца, която може да променя цвета си и да създава сладки ефекти. Това е едно от многото нови устройства, които Amazon представи на 25 септември, включително Alexa-Echo Buds и Echo Studio.

Първи впечатления

Ако искате да въведете детето си в света на Алекса, но не сте привлечени от идеята за високоговорител Echo в спалнята му, вие сте целевата група на Echo Glow на Amazon. Това е едно от най-евтините устройства, които компанията представи на своето събитие в Сиатъл. Устройството е сладка умна лампа, която може да променя цвета си и да създава някои прости светлинни ефекти.

Противно на името си, Echo Glow не е говорител Echo. Всъщност е аксесоар, подобно на Echo Buttons от Amazon, издаден през 2017 г. Това означава, че Alexa не е вградена в Glow. Няма високоговорител и микрофон. Сдвояването на Glow с Echo или друг интелигентен говорител може да се контролира чрез Alexa.

Само за забавление

3,9 х 3,9 х 3,2 инча – това е много малка лампа. Лесна за докосване и опериране от малките детски ръчички. Положително не е достатъчно ярка, за да освети стаята на детето, което всъщност не е предназначението ѝ. Оценява се само за 100 лумена – повечето интелигентни крушки доставят между 800 и 1200. Лампата по същество замества играчка или просто нощна светлина.

Echo Glow може да произведе няколко ефекта за интелигентно осветление. Те са сравнително първични в сравнение с това, което могат да правят другите умни светлини, но изглеждат сладки и вашето дете може да ги хареса.

Способности
  • Променете цвета на сиянието и регулирайте яркостта: задайте таймер на дъгата, който циклира светенето чрез различни нюанси и за определено време (преди лягане, например).
  • Задайте сутрешна аларма: тя кара сиянието постепенно да изсветлява с наближаването на времето за събуждане.
  • Преминете през цветни ефекти: те включват и лагерен огън. Glow подражава на външния му вид на трептящи пламъци.
  • „Party mode“ е най-готината функция и работи доста добре. Като се има предвид малкият ръст на лампата и ограничената яркост, ефектът е придържан към зоната около нея. Това не е толкова поразително, колкото дисплеите, които ще получите от функциите за синхронизиране на музика в крушки от марки като Philips Hue и Lifx. Те са в състояние да удавят пълна стая в дискотечна светлина.
  • Функцията за синхронизиране с музика е много симпатична и подходяща за децата.
Опериране

Има три начина за контрол на Echo Glow. Можете да издавате гласови команди чрез вашия интелигентен високоговорител. Може също да използвате приложение на вашия смартфон. Друг вариант е натискането на сензорните контроли на устройството.

Докосването на устройството веднъж го включва, докосването му отново циклира цвета му, а докосването му два пъти го изключва.

Glow трябва да се натиска малко по-силно, за да се регистрира командата. Ниската чувствителност със сигурност намалява шанса, че вашето дете (или домашен любимец) неволно да го включи.

Определено си струва човек да зарадва детето си с подобна джаджа. Не е особено иновативно или високо технологично устройство. Интелигентните светлини са правени вече от много компании. Но Glow е интересен, защото това е лесен начин да запознаете дете с това, което може да бъде умно устройство. Тя им предлага да упражняват прости контроли с жестове, издавайки гласови команди и създавайки свои собствени ефекти. По-важното е, че той демонстрира предварителни начини, по които интелигентните обекти могат да се впишат в живота на децата. Не само като кокетно изглеждащи играчки, но и като предмети за употреба.

И за разлика от Echo Dot Kids, първият опит на Amazon да ухажва технически умели родители, Echo Glow не вкарва микрофон в спалнята на вашето дете.