Версията, която ще бъде пусната на пазара, ще включва разширени функции, допълнителна производителност и автофокус за разпознаване на очите

Надстройката на фърмуера допринася за по-нататъшни подобрения на Nikon Z 7 и Nikon Z 6 FX-формат. Ще се наблюдава значително подобряване на производителността на автофокуса при слаба светлина и добавяне на автоматично проследяване на експозицията при непрекъснат високоскоростен режим.

Компанията има удоволствието да обяви пускането на Ver. 2.0 на фърмуера, което ще подобри значително работата на пълнокадровите камери Nikon Z 7 и Nikon Z 6.

Обновлението ще се състои в три основни допълнителни екстри. Те включват:

• Автоматичен фокус за разпознаване на очите (AF) за заснемане на неподвижни изображения

• Разширяване на обхвата на AF при слабо осветление

• Добавяне на способност за автоматично експониране при непрекъснат режим на висока скорост

Тези подобрени функции допълнително ще увеличат функционалността и производителността на камерите и са създадени в отговор на обратната връзка с клиентите за иновативни начини за улавяне и създаване на образите.

Основни характеристики на новото оборудване

1) AF за разпознаване на очите за заснемане на неподвижни изображения: новият фърмуер предлага функционалност за откриване на Eye-Detection, която автоматично разпознава и фокусира човешките очи при използване на режима за AF в AF-S и AF-C.

Когато очите на няколко обекта бъдат открити, мулти-селекторът или подселекторът може да се използва, за да изберете окото, което камерата трябва да фокусира. Това позволява прецизно позициониране на индивида, дори когато гледате през електронния визьор. Тази функция е приложима, дори когато лицето на обекта е частично покрито от друг предмет или в случай, когато обектът често променя позицията си.

2) AE проследяване в непрекъснат високоскоростен режим: при по-старите версии на фърмуера, автоматичната експозиция (AE) се заключваше с първия изстрел в поредица от високоскоростни непрекъснати снимки при приблизително 9 кадъра в секунда (Z 7) или 12 кадъра в секунда (Z 6) в режим на продължителен високоскоростен режим.

3) Подобрения в производителността на автофокуса в моменти на слаба осветеност: иновациите ще позволяват още по-бързо автоматично фокусиране при заснемане на снимки и видео в тъмни или слабо осветени сцени. Това ще бъде възможно, чрез разширяване обхвата на детекция на автофокус. Z 6 ще може да фокусира с още по-тъмен сцени, тъй като наличният диапазон за детектиране на AF с ниска осветеност, когато е активирана функцията.

Версията на фърмуер 2.0 добавя поддръжка за AE проследяване в непрекъснат високоскоростен режим, позволявайки на камерите да проследяват експозицията точно както се фокусира (AF проследяване). Това гарантира, че всички изображения, заснети с поредица от високоскоростни непрекъснати снимки, са на фокус и показват оптимална експозиция, дори когато яркостта на сцената се променя.

Nikon се стреми да реагира адекватно на променящите се нужди на потребителите и да предлага техника от следващо поколение за създаване на образи, които насърчават творчеството.

За Nikon

През 2018 г. корпорацията Nikon, компанията майка на Nikon Inc., обяви производството на 110 милиона обективи NIKKOR, създавайки нов крайъгълен камък в производството на Nikon за превъзходна оптика.

Nikon Inc. е световен лидер в областта на цифровите изображения, прецизната оптика и технологиите за заснемане на снимки и видео. Пионер в създаването на нови стандарти в продуктовия дизайн и представяне на всепризната гама от оборудване, което позволява визуално разказване на истории.

Nikon Inc. предлага потребителски и професионални цифрови SLR фотоапарати, оптика NIKKOR, светкавици и системни аксесоари, компактни цифрови фотоапарати Nikon COOLPIX® и софтуерни продукти Nikon, както и революционната серия Nikon Z, които постигат нови оптични характеристики.

Сподели
Предишна страницаADATA представи новия SSD диск Ultimate SU650
Следваща страницаКак да създадем супер компютър за игри?
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.