Интригуващи новини за всеки, който не обича скучните задължения у дома

В последните години Whirlpool доказа, че е повече от просто фурни и миялни машини. Някои от красивите постижения на гиганта показаха и неговия технологичен напредък. Миналата седмица компанията обяви, че можем да контролираме някои от уредите с помощта на Alexa, Google Assistant и Apple Watch.

Те се подготвят да разгърнат множество нови добавки за дома. Една от най-интригуващите към момента е концепцията за интелигентна мултифункционална вградена фурна. Whirlpool Smart е в състояние да идентифицира храните, които искате да приготвите. На база количество и състав тя може да избере подходящите програми и температури, за да ги сготви съвършено.

Фурната е снабдена с камера с вътрешно осветление. С нея лесно можете да следите приготвянето на храната, чрез конкретно приложение за тази цел. Ще откриете също така интелигентен термометър и разбира се уведомления за състоянието на готвенето. Уредът разполага със сканираща функция, която може да се прилага при готвене на замразени храни. Не на последно място е гласовото активиране, чрез горепосочените асистенти, така че лесно да можете да задавате програма, да настроите таймера или да промените температурата.

Нови емоции при приготвянето на храна

Наред с тази интелигентна фурна, Whirlpool официално обяви и Yummly Pro. Тя представлява по-високо ниво на вече съществуващата Yummly платформа за готвене. Про версията осигурява видео инструкции от известни готвачи, като Карла Хол, Ричард Блейс и Джет Тила, които можете да наблюдавате директно на екрана на фурната. Все още не е ясно обаче колко ще струва достъпът до Pro-level.

Екранът на фурната е 27 инчов прозрачен LCD интерфейс отпред, което е типичната врата. Тя все още може да се използва, като обикновена фурна, а по желание да преглеждате на нея и семейните календари, или да проверите персонализираните приложения за рецепти.

Ако Whirlpool забележи, че има само 45 минути до вечеря, ще предложи по-кратки и по-бързи рецепти. И разбира се, той е достатъчно интелигентен, за да препоръчва само такива рецепти, които се вписват във вашите диетични ограничения.

Ако сте начинаещ в готвенето, уредът ще ви даде точни инструкции за циклите на готвене, които ще можете да проследявате удобно на LCD екрана.

Пълноценната платформа, която обслужва уреди на марките Whirlpool и KitchenAid има функция за разпознаване на съставките, която ще изведе правилните рецепти въз основа на това, което открива. Не много хора знаят, че Whirlpool е марката зад KitchenAid. Тя вече е готова да представи първата си печка.