И докато войната за пазарен дял в света на смартфоните се разгорещява, една компания се държи настрани – LG. Това е компанията, която винаги прави страхотни продукти, но често остават незабелязани и неоценени. Защо? Може би повечето хора си купуват смартфони на доказали се компании като Samsung, HTC и Apple, а може би и защото поддръжката на телефоните им е меко казано „калпава“. Това, че LG е назад в редицата топ производители, може би е за добро – така компанията поне седи далеч от „радара на Apple“.

Шегата настрана, LG отново пусна страхотен смартфон, който може би за пореден път няма да получи вниманието, което заслужава, този път по вина на самата LG. Новото ТОП устройство на компанията носи името Optimus G и би трябвало директно да се съревновава с флагмана на Samsung – Galaxy S III.

LG Optimus G се задвижва от 1.5GHz четириядрен Snapdragon процесор, дисплеят е IPS 4.7-инчов True HD с резолюция от 1280 x 768 пиксела. Камерата отново е впечатляваща – 13 мегапиксела. RAM паметта е 2GB, както тази в канадската версия на Galaxy S III. Всичко това е опаковано в само 8 мм смартфон на дебелина. Устройството ще се продава с Android 4.0 Ice Cream Sandwich, но въпросът е дали LG ще убеди операторите да го промотират колкото флагмана на Samsung.

Колкото и страхотно да изглежда Optimus G, няма смисъл да обмисляте покупка. LG обяви, че има намерение да предлага смартфона само на пазарите в Корея и Япония в началото на септември. Ако компанията не промени плановете си, щатските потребители може би никога няма да имат възможността да се докоснат до това уникално устройство.

Лош ход, LG.

 

 

1 коментар

Comments are closed.