Motorola Moto X / The Verge
Motorola Moto X / The Verge
Motorola Moto X / The Verge

Трябва да признаем едно нещо на Motorola – компанията успя да създаде огромен медиен шум около своя нов смартфон Moto X, който не е толкова „голям“, колкото очаквахме. Не ме разбирайте погрешно, телефонът със сигурност ще е голям хит, но характеристиките му предполагат позициониране по-скоро в един клас над средния, а не във високия.

motorola moto X eng

Разликата между Moto X и другите модерни смартфони е, че той може да бъде силно персонализиран. Телефонът пристига с новия X8 процесор (модифициран двуядрен Snapdragon S4 Pro на 1.7 GHz) и четириядрен Adreno 320 графичен ускорител, поставен между двата уникални процесори на Motorola. Както се знаеше отдавна, Moto X ще разпознава глас без дори да се включва екранът – нещо подобно на Google Now, но без нуждата от изразходване на огромно количество батерия.

Motorola Moto X / Engadget
Motorola Moto X / Engadget

Другите спецификации на устройството включват 4.7-инчов 720p (316 ppi) AMOLED дисплей, 2 GB RAM, 16 GB вградена памет (съществува и версия с 32 GB специално за американския оператор AT&T), 2 200 mAh батерия, предлагаща „до 24 часа живот при „смесено“ ползване“, задна 10-мегапикселова Clear Pixel камера и 2-мегапикселова предна камери, като и двете могат да заснемат 1080p видео. На борда на смартфона се качват и Bluetooth 4.0, USB 2.0, 802.11a/b/g/n/ac WiFi, GPS и GLONASS, стандартен 3.5 милиметров жак, NFC и Nano-SIM. 16-гигабайтовият модел ще се предлага на цена от 199 долара от американските оператори AT&T, Sprint, T-Mobile, US Cellular и Verizon. Версията с 32 GB ще е достъпна само за потребителите на AT&T, като те ще могат изцяло да си персонализират телефона като изберат предния и заден панели. Телефоните от другите оператори ще се предлагат само в бяло и черно. Потребителите ще могат да си „създадат“ сами телефона чрез специалния Moto Maker сайт, достъпен само за AT&T абонати. Motorola предлага и възможността да се напише какъвто текст потребителят пожелае на гърба на смартфона. Реално потребителите могат да създадат около 504 варианта на телефона – задните панели са 18 на брой, предните могат да бъдат само бели или черни.

Motorola Moto X / Engadget
Motorola Moto X / Engadget

Motorola се похвали, че телефонът се произвежда в САЩ, но тези бройки, разбира се, ще се продават в само в Щатите. Компанията обеща Moto X да се предлага и в някои други страни, но без цветовите варианти и производство от Америка.

motorola moto x press

[nggallery id=111]

 

 

Сподели
Предишна страницаЕксклузивно: iPhone Lite в пълния му блясък (снимки)
Следваща страницаУмният часовник на Samsung излиза през септември?
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg