Purity Pro

Заговорим ли за слушалки и най-вече за качествени слушалки, производителите определено не са един или два, а моделите, сред които можем да избираме, са десетки. Като започнем от Beats Audio, Bose, Sony, Sennheiser и т.н. Всички са доста скъпички и предлагат високо качество, но то не е по възможностите на всеки. Понеже в последно време ви представям само модели на Beats Audio, днес реших да разнообразя малко и да ви споделя впечатленията си от Monster. Разбира се, и тази компания не прави най-евтините аксесоари, но мисля, че си заслужава да и обърна малко внимание. И така, в това ревю ще разгледам Nokia Purity Pro, които са дело именно на Monster.

 

Характеристики

 

  • Тегло: 280 грама
  • Размери: 190 мм х 60 мм х 185 мм
  • Дължина на кабела: 1200 милиметра
  • Командни бутони: отговор / край, контрол на силата на звука, следваща / предишна песен, бутон за сдвояване с Bluetooth
  • Автоматично включване / изключване със сензор в лентовия механизъм при сгъване
  • Автоматично включване / изключване на ANC с специалния сензор

 

Дизайн и външен вид

Още в началото искам да кажа, че бях малко скептично настроен към слушалките на Monster. Може би защото нямах възможност да се докосна до тях за по-дълго време и да придобия истински впечатления. Повече познавах компанията докато имаше вземане-даване с Dr. Dre, но сега вече разбрах много по-детайлно за какво става дума.

Ще започна с разопаковането, което е неизбежно при такъв продукт. За разлика от повече джажди, които си взимаме, тези устройства идват в един наистина забележителен премиум пакет, който направо не ви се иска да разопаковате, а само да седите и да си го гледате. В кутията на Purity Pro ще намерите калъф, micro USB зарядно устройство, 3.5 мм аудио кабел и, разбира се, красивите слушалки. Комплектът е изключително стилен и още с него се разбира, че не сте си дали парите за някъв боклук.

[cquote]Качествена и солидна изработка, без наличие на метални елементи[/cquote]

Време е да обърнем и сериозно внимание на дизайна и материалите за изработката, защото тук тя е едно от определящите неща. Спомняте си ревюта на Beats Executive, в което ви показах едно от последните произведения на доктора. Те бяха големи, метални, сравнително тежки, но пък изключително красиви. Тук нещата сякаш са малко наопаки. Имаме по-малки размери, не много тежки, пластмасови и не много хващащи окото слушалки. Естествно, все си има мнение, защото и тази конфигурация има много предимства, които не са за подценяване. Като начало, липсата на толкова много метал е направило теглото на Nokia Purity Pro доста малко. Със своите 280 грама те са доста по-леки от Beats Executive, което е само в полза на Monster. Размерите също са по-компактни и това най-вече се забелязва при самите слушалки. Ако трябва да сме точни, размерите на Purity Pro са 190 мм х 60 мм х 185 мм. В частта, която обхваща ухото, те са доста по-издължени и имат правоъгълна форма, за разлика от овалната на Executive.

Честно казано, на фона на Executive, тези слушалки сякаш са един клас по-долу, ако трябва да ги оценявам за дизайн и качество. Може би металът не е най-добрият критерий за красота и стил, но за мен творенитео на Dr. Dre е доста по-добро. Поставени заедно едни до други, двата модела са доста различни като визия, ако не бяха екстравагантните цветове на Purity Pro, едва ли щеше да има очи, които да са вперени в тях. Тези разноцветни вариации дават доста голям избор на феновете на марката и придават голяма индивидуалност, която малко липсва при Executive. Е, не мога да си изкривя душата и да кажа, че тази пластмаса за нищо не става. Без съмнение материалът е подсилен, също така е гланциран и не е толкова зле, колкото някой ще си помисли, като чуе за пластмаса. Просто металът си остава по-солидния и качествен материал.

Както казах, слушалките са компактни и удобни. За разлика от Beats Executive, тези могат само да се сгъват. [lquote]Формата им е удобна за носене и съхранение, благодарение на компактния дизайн и изработка[/lquote]Не може да си ги въртите накъдето си поискате. Поради малките си размери ще са удобни за носене в чантата ви, а дори и да си ги носите увиснали на врата ви, няма да ви е проблем. На мен лично Executive ми бяха неудобни за носете дори и на врата, защото са по-обемни и не са много комфортни.

Що се отнася за удобството при ползване, мога да кажа както положителни, така и отрицателни черти. На първо място случалките са леки. Както вече споменах, теглото им е само 180 грама, което за такива слушалки си е добре. При носене нито стягат, нито убиват, нито  ще ви боли главата. Слушалките прилягат и много добре на ушите, като ги обхващат целите без да ги притискат. Има само един проблем, който е малко неприятен, ако ползвате Purity Pro малко по-дълго. Поради някакви причина те запарват адски много. От една страна ушите ви започват да се потят, а от друга започва да ви става топло и това не ползволява да се насладите на музиката с часове, както правят някои хора.

Едно от нещата, които най-много ми хареса в слушалките бе възможностите за свързване и контролерите. В това отношение мисля, че имаме всичко необходимо, та ако не и нещо в повече. Nokia Purity Pro предлагат свързаност чрез Bluetooth, NFC и кабел. Това не е никак малко! [rquote]Всевъзможни методи за свързаност[/rquote]Purity Pro също така могат да ви „говорят“, като издават звук при свързване, когато ви дават информация какво е текущото ниво на батерията и когато са готови за сдвояване. Когато увеличавате звука също ще чуете един сигнал, който ви информира, че сте стигнали до максимума. В комплекта на контролерите имаме бутони за увеливачаване и намаляване на звука, бутони за контрол върху медията, както и бутон за включване на Bluetooth. Точно като старите Bluetooth аксесоарите, Purity Pro имат собствен вграден микрофон, който ви позволява да получавате и да провеждате разговори само с помощта на слушалките. Бутонът за play/pause играе ролята като меню и като го натиснете веднъж можете да приемете обаждането, с две натискания можете да го пренаберете, а като го натиснете и задържите, след което пуснете при звуковия сигнал, можете да стартирате приложението за гласови команди на Windows Phone.