surface2

Microsoft вчера съобщи, че продажбите на таблета Surface са донесли приходи от 1.1 млрд. долара. Компанията не даде информация колко точно бройки са продадени от устройството, но заяви, че повечето от тях са реализирани от най-новия модел – Surface Pro 3. Поради тази причина, не е изненадващо, че Microsoft ще се фокусира върху по-новите версии на таблета и планира да спре производството на Surface 2.

ВИЖ ОЩЕ: VIVALDI E МОЩЕН УЕБ БРАУЗЪР, СЪЗДАДЕН ОТ БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА OPERA SOFTWARE

„Ние няма да произвеждаме Surface 2 вече, но тези, които искат да си закупят Surface трябва да посетят магазините на Microsoft, MicrosoftStore или да се обърнат към други търговци за наличност“, казват от компанията пред The Verge. Друг детайл, върху който не се обърна внимание, е че това е краят на линията за Windows RT, чието бъдеще изглежда още по-мрачно след представянето на Windows 10 миналата седмица. Microsoft каза, че новата операционна система няма да бъде налична за Surfase RT или Surface 2.

Surface 2 дебютира през есента на 2013 г., като наследник на Surface RT, който нямаше голям успех и в крайна сметка коства на Microsoft милиони непродадени бройки. Таблетът беше по-тънък и по-лек от своя предшественик, но не поддържаше доста Windows програми, като потребителите трябваше да разчитат на разработчици, които да създадат специални версии специално за RT платформата.