Microsoft се готвят да представят нов Surface продукт (или продукти) на специално събитие тази пролет. Официална информация все още липсва, но според ZDNet компанията финализира работата си по ново Surface устройство тип clamshell лаптоп без възможност за откачане на екрана.

Според DigiTimes можем да очакваме нов Surface към края на април, но това няма да е Surface Book 2. По такъв също се работи, но твърди се той няма да е готов за пролетна премиера.

На необявеното все още (и несигурно в такъв случай) събитие през следващия месец можем да видим не една Surface джаджа. ZDNet и DigiTimes твърдят, че това ще е стандартен тип лаптоп, но е възможно и да получим нови версии на други Surface продукти. Колкото и да е малко вероятен Surface Book 2, можем само да се надяваме.

Още по-малко вероятно звучи представянето на Surface смартфон, тъй като преди време разбрахме, че плановете на Microsoft в близко бъдеще не са насочени към мобилния пазар. Сега липсва само официална информация от Microsoft за даденото събитие, когато ще разберем повече за бъдещите джаджи и какво да очакваме от тях.