0fac86af78d2e26

Microsoft McLaren, още известен като Lumia 1030, е устройство, за което се спекулира, че ще бъде следващият Windows Phone флагман с PureView камера и топ спецификации. За смартфона има много слухове, като част от тях са, че Microsoft  e прекратила проекта, но в медийното пространството продължават се появяват снимки на прототипа на телефона.

ВИЖ ОЩЕ: VSENN Е НОВИЯТ КОНКУРЕНТ НА PROJECT ARA

Последните от тях са почти 50 снимки на McLaren до Apple iPhone 6, което показва, че този прототип е нов. Ясно се вижда, че на устройсто пише „прототип, собственост на Microsoft Mobile“ – още едно доказателство, че тояа не е стара разработка на Nokia.

7152ecdc17e2d6f

Най-интересният елемент, разбира се, е голямата задна камера. Няма официални данни колко мегапиксела ще е тя, но ясно се вижда, че нейният размер се е увеличил, в сравнение с този на Nokia Lumia 1020. Тази промяна е нож с две остриета – от една страна феновете на любителската фотография ще я харесат, но за много други може би ще е неприятно да работят с такова голямо устройство всеки ден.

Изтеклите снимки още веднъж доказват, че Microsoft работи по нещо значително. Това е ранен прототип, което означава, че няма гаранция, че смартфонът ще изглежда така, когато бъде представен официално, но поне показва какви са плановете на компанията.