office-2016-release

Microsoft обяви, че следващата версия на Office (2016) ще бъде налична по-късно тази година. “През следващите месеци ще споделим повече за Office 2016, но цялостният пакет ще бъде това, с което потребителите са свикнали, подходящ за компютри с клавиатура и мишка. Очакваме да направим Office 2016 общодостъпен през втората половина на 2015 г. ”, каза Джулия Уайт, главен мениджър на Microsoft Office.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ИНТЕГРИРА SKYPE B WINDOWS 10

Компанията не дава конкретна информация какво точно ще ни предложи Office 2016, но колегите от The Verge разкриха повече подробности за новия пакет. Към десктоп версията ще бъде добавен помощникът “Tell Me”, намиращ се в приложенията Office Online. Той се намира най-отгоре на документите и играе ролята на интрумент за търсене. Неговата функция много наподобява тази на Clippy, осигурявайки бърз начин за намеране на различни функции чрез задаване на въпроси, без да се налага да се ровите в документацията на Office. Разликата е, че тук няма да има анимирано човече, а просто икона във формата на крушка, която показва присъствието си в документа. Задавайки въпроси като “как да вмъкна изображение” ще доведе до съответните функции и помощ.

office16tellme.0

Ще има и леки изменения в интерфейса, но като цяло се очаква видът и работата на Office 2016 да бъдат подобни на Office 2013. Истинските промени ще дойдат с тъч оптимизираната версия за Windows 10, отделен пакет от универсални приложения (Word, Exel, PowerPoint, OneNote и Outlook), създаден предимно за таблети и самртфони. Тя ще е налична в следващата операционна система.

Ето как Microsoft описва Office за Windows 10:

Word за Windows 10 : “Документите могат да бъдат споделяни с други хора, за да може да си сътрудничите в реално време. Новите Insights за Office, работещи с Bing, включват режим Read, който осигурява допълнителни онлайн ресурси като изображения, уеб препратки и определения.” Може да се каже, че приложенията за таблет доста приличат на тези налични за iPad. 

word_ui_1992x1172-100564292-large

Excel за Windows 10: “Използвайте Excel, за да създадете и ъпдейтнете електронните таблици, получавайки необходимата информация, докато анализирате данните и ги визуализирате с диаграми. С новите сензорни бутони клавиатурата и мишката няма да ви липсват, докато обработвате таблиците, създавате графки и т.н.”

excel_ui_900x530-100564289-large

PowerPoint за Windows 10: “Създавайте и редактирайте презентациите с PowerPoint. След това използвайте Presenter View, за да ги подготвите и представите с увереност. Може да използвате инструментите Ink Tools, за да поясните вашите слайдове в реално време, за да може хората, които гледат презентацията ви да знаят за какво говорите.”

powerpoint_ui_900x525-100564291-large

Очаква се през следващите седмици да научим повече подробности за Office за Windows 10, а финалната версия ще бъде пусната по-късно през годината. С пакета ще дойде и ново Outlook Mail приложение за компютри, таблети и телефони.

outlook_ui_900x530-100564288-large

Приложенията ще бъде предварителни инсталирани за смартфони и таблети с Windows 10, както и налични за теглене от Windows Store за други устройства.

Сподели
Предишна страницаРевю на Motorola Nexus 6
Следваща страницаMicrosoft интегрира Skype в Windows 10
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.