По случай настъпващата 2017 година и ежегодния технологичен напредък, Microsoft се допитаха до 17 от своите изследователи. Допитването е било относно това какво смятат те, че ще направим през следващите 365 дни и след още 10 години — до 2027-ма.

Мненията са различни, отнасящи се до вертуалната реалност, земеделието и интернет. Интересно е да отбележим, че според Мар Гонзалес Франко от Microsoft лабораторията в Редмънд, догодина технологиите за виртуална реалност ще се развият още повече. До десет години пък можем да очакваме, че преживяването ще е станало мултисетивно — системите ще стимулират сетивата ни по съвсем различен начин, предизвиквайки халюцинации и изкуствено докосване, които ще направят преживяването като истинско.

Аста Роузуей, също от Microsoft, смята, че до 10 години земеделието ще се е развило така, че вече ще разчита на изкуствен интелект, който ще помага в получаването на по-качествени добиви.

Може би най-шантавото обаче идва също като мнение на изследовател от рабораторията в Редмънд. Нейното име е Сюзън Дюма и тя смята, че търсачките ще изчезнат до 2027 година. Точно така, в бъдещето търсенията ще се извършват все повече и повече благодарение на гласови асистенти и команди, така че всичко ще стане много по-интуитивно. Е, най-големият конкурент на Microsoft се развива благодарение на своята търсачка, така че не е странно да чуем, че компанията иска този тип търсения да изчезнат…

А вие какво мислите? По-интуитивно ли ще е да правим търсения по какъвто и да е друг начин, само не и с най-обикновени търсачки? Споделете с нас в коментарите какво е вашето виждане за технологичното бъдеще на 2027 година.