Снимка: Forbes

В магазинът за приложения Microsoft Store се появи много интригуваща апликация – тя е дело на самите Microsoft и се казва Cellular Data. От въпросният безплатен софтуер можем да съдим, че компанията разработва своя собствена SIM карта – ето защо:

Описанието на приложението показва, че с него потребителите на Windows 10 устройства ще могат да се свързват с партньорски мрежи и така да имат достъп до LTE навсякъде където са. За целта е необходимо те само да притежават въпросната Microsoft SIM карта, за която обаче все още няма друга информация. Можем да предполагаме, че компанията разработва подобно устройство, след като приложението Cellular Data беше официално пуснато в Microsoft Store.

Очакваме софтуерният гигант да сключи партньорства с различни доставчици на мобилни услуги, които ще предоставят мрежите си за ползване от Microsoft. В описанието на приложението също така се посочва, че макар и то да е безплатно, включва вътрешни покупки. Най-вероятно потребителите ще могат да се абонират за планове според нуждите си.

Апликацията Cellular Data е налична и на български, но не се знае дали услугите на Microsoft ще се предлагат и в нашата държава. Чакаме официални новини от Сатя Надела и компания.