Skype Meetings е новата услуга на Microsoft, която комбинира удобните функции на стандартната чат програма с мощните такива на Skype for Business. Тя също е насочена към хората в бизнес сектора, като разликата е, че е абсолютно безплатна.

Skype Meetings ще позволи на потребители с малък бизнес да правят видео разговори между до 10 души. Това е за първите 2 месеца, след което конферентната връзка става достъпна за до трима души. Това е с цел, разбира се, компанията да накара растящият бизнес да се абонира за Office 365 (с което получавате Skype) или да започне директно да използва по-мощната версия Skype for Business.

Освен всичко останало, Skype Meetings работи изцяло във вашия браузър – не е необходимо да инсталирате каквото и да е. Просто отваряте, логвате се и започвате да комуникирате с колегите си.

Идеята на Microsoft със Skype Meetings е интересна, но като цяло не е нещо кой знае какво, при все че в днешно време са налични толкова много различни видео-чат услуги, голяма част от тях дори и безплатни.