Windows 9

Мicrosoft се подготвя за следващата си голяма версия на Windows и това вече е ясно. Всички очаквахме компанията да проведе пресконференция по-късно този месец и днес вече датата е официално обявена. Microsoft ще направи грандиозно “Windows събитие” в Сан Франциско на 30 септември. Производителят на софтуер стартира изпращането на покани за големия ден, в който Джо Белфиоре и Тери Майерсън ще бъдат водещи на дискусията около бъдещето на Windows. Събитието ще се фокусира върху разработчиците и корпоративните клиенти на Windows, за да могат да се напаснат към промените, които предстоят.

През последните седмици станахме свидетели на доста течове, които разкриха интересни факти от нововъведенията в Windows 9 и смея да кажа, че на този етап всички сме доволни от видяното. Вече е ясно, че едни от най-интересните неща на презентацията ще са Start менюто, виртуалната десктоп функционаност и Notification Center-а. Microsoft изглежда ще подобри и десктоп потребителския интерфейс, а в комбинация с това ще има и няколко добавки, които да подготвят терена за интеграцията на Cortana.

Windows 9 ще бъде пуснат към масовия потребител другата година, а дотогава се очаква да се пускат ъпдейти към Windows Technical Preview потребителите. На 30-ти ние ще се постараем да отразим отново всичко за вас, тъй че не пропускайте да сте с нас.