Днес на Световния Мобилен Конгрес 2015 Microsoft представи новите Lumia 640 и Lumia 640 XL, които предлагат на хората по-голяма гъвкавост и свобода. Двете устройства могат да бъдат актуализирани с Windows 10, който осигурява повече компютърни функции и по-голяма производителност и ще бъде наличен по-късно тази година.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

В условията на конкурентен пазар, Microsoft продължава да предоставя иновативни смартфон изживявания във всички ценови категории. И двете устройства предлагат лесна хардуерна интеграция, включително избор на размер на екрана и възможности на камерата, както и  услугите на компанията, които съчетават невероятна производителност и достъпност. С Lumia 640 и Lumia 640 XL, потребителите са подготвени за всяка ситуация, независимо дали са на работа, вкъщи или в движение:

 

  • Мощния Qualcomm ® Snapdragon ™ CPU 1.2GHz процесор и вградената памет от 1 GB предоставят лесен и бърз достъп до важните документи, както и до най-популярните сайтове, приложения и игри.
  • Наслаждавайте се на снимки и видео на 5-инчовия HD екран на Lumia 640 или на 5.7-инчовия HD дисплей на Lumia 640 XL.
  • Улавяйте повече детайли в снимките дори при слаба светлина с 8-мегапикселовата камера на Lumia 640 или 13-мегапикселовата камера с ZEISS оптика на Lumia 640 XL. И двете устройства разполагат с LED светкавица, предна камера и функцията Lumia Camera.
  • Наслаждавайте се на последната версия на Windows Phone 8.1 и на ъпдейта Lumia Denim, с центъра за нотификации Action Center, бързата клавиатура Word Flow и функцията Live Folders. По-късно тази година потребителите ще могат да ъпгрейднат техните Lumia 640 и 640 XL до Windows 10.
  • Уловете най-доброто от двата свята с поддръжката на LTE мобилни мрежи за вариантите с две SIM карти. В допълнение, всички модели с две SIM карти ще поддържат функцията Smart Dual SIM.

 

Потребителите на Lumia 640 и Lumia 640 XL ще имат достъп до функциите и иновациите в новия Windows 10 чрез Windows Insider Program, като по-късно тази година ще могат и да актуализират устройствата си с Windows 10. Ключовите характеристики и  подобренията на Windows 10 включват нови универсални приложения, като Office, електронна поща и календар и снимки; интегрирани Skype съобщения; новия браузър Project Spartan.

Lumia 640 и Lumia 640 XL идват с едногодишен абонамент за Office 365 Personal, който включва Word, Excel, PowerPoint, Outlook и OneNote. Абонаментът е достъпен за потребителите на устройствата, както и за един персонален компютър или Mac и един таблет. Lumia 640 и Lumia 640 XL предлагат още 1TB за съхранение на съдържание в OneDrive.

“Последните Lumia устройства надграждат нашия успех при достъпните смартфони,” каза Джо Харлоу, корпоративен вицепрезидент “Мобилни Телефони” към Microsoft. “С Lumia 640 и Lumia 640 XL, ние продължаваме да правим иновациите по-достъпни за повече хора. Комбинацията от конкурентния хардуер, иновативния софтуер на Windows и услугите на Microsoft помагат на потребителите да постигнат повече, когато и където поискат.“

Продажбите на Lumia 640 XL ще започнат на световните пазари през март, като устройството ще се предлага в циан, оранжев и черен и бял цвят. Lumia 640 ще бъде наличен през април в циан, оранжев, бял и черен цвят. И двете устройства ще се предлагат във варианти и с една или две SIM карти, като двусимовите смартфони могат да бъдат с LTE или 3G свързаност. Lumia 640 XL също ще бъде наличен във вариант със една SIM карта и 3G свързаност.