Снимка: Engadget

Какво правите, ако сте си пуснали болничен, за да отидете с приятели на почивка за два-три дни и въпреки че някой ще прави снимки, не искате да бъдете тагнати автоматично на тях, за да не ви види шефът? Е, първото, което ще ви посъветвам е да не добавяте шефа си във Facebook.

Виж още: Ревю на Apple iPad mini 3

Ако това няма как да бъде избегнато, може да нахлузите странно изглеждащите очила „privacy glasses“ от AVG и така да си спестите малко главоболие. Компанията, която взима софтуерната сигурност в свои ръце, очевидно иска да стъпи и на пазара за носими устройства като по този начин да помогне да си запазите личното пространство. Доколкото се разбира, джаджата, показана на Световния мобилен конгрес в Барселона, е само прототип (все пак изглежда направена от някакъв пресован картон или нещо подобно) на AVG, но явно върши работа що-годе.

Върху предната част на AVG очилата има поставени инфрачервени диоди, които буквално се „бъзикат“ с камерата и софтуера за разпознаване на лица на телефона ви – леко променят светлината и образа около лицето ви, за да не може след това социалните мрежи като Facebook, в които работи автоматичния таг на снимки, да разберат, че това сте вие. Дали си заслужава да изглеждаме малко като идиоти в бара, само и само някои хора да не разберат, че снощи сме излезнали да пийнем по едно малко (голямо) в средата на седмицата? Предстои да разберем.

Снимка: Engadget