Скоро Microsoft ще мигрира имейл услугата си Outlook към Office 365. Преди това обаче всички ползватели на въпросния мейл клиент ще могат да се възползват от няколко много приятни нови функционалности посредством ъпдейт, който може да се очаква скоро.

Първото нещо, което ще се забележи при ползване на новата версия на Outlook е, че търсачката е доста преправена. Тя беше едно от не толкова добре работещите неща на Microsoft в клиента, но изглежда това е минало. При търсене вече търсачката сама подчертава имена на хората, с които комуникирате най-често. Можете да търсите също така по изпращач, папка или дори прикачен файл. И като говорим за прикачени файлове – ако ползвате и OneDrive, вече прикачването на файлове ще става по-лесно, като мейл клиентът може автоматично да конвертира прикачени файлове в OneDrive линкове.

Външните неща, които сте добавили в нов имейл, вече могат да се преглеждат в умалено превю. Това включва YouTube клипове, както и линкове от уеб сайтове. Календарът също е променен – нов изглед и още по-лесна навигация вътре имат за цел да улеснят потребителя при ползването му. Опциите за търсене също са подобрени, а ще можете да работите по-лесно и по споделени календари.

Една от по-интересните функции се нарича Clutter и идеята ѝ е да сортира вашите имейли като се учи от вас. Ако игнорирате дадени писма, този „асистент“ разбира, че те не ви интересуват и ги премахва от входящата кутия, премествайки ги в отделна папка. Можете ръчно да премествате съобщения там или да вадите такива. Всичко това помага на Clutter да изучи кореспонденцията ви и да ви помага при четенето и групирането на мейли. Предпочитате ли класическа входяща кутия, то просто изключете Clutter и Outlook ще работи постарому, без никой да ви мести нищо от входящата кутия.

Най-новата функционалност на Outlook си остава възможността вече да добавяте така наречените add-ins. Това са приложения, които могат да работят вътре във вашата поща. Разбира се, всички знаем за интеграцията на Skype с клиента – можете да чатите с получателя на мейла, да провеждате видео разговор и т.н. Новите добавки ще ви позволят да правите много повече. Между тях са приложения на трети страни като Uber и PayPal, но се очакват и друг в бъдеще.

Новият ъпдейт за Outlook е пуснат от днес, но все още е наличен само за специалната тест група на Microsoft UserVoice. Те получават предварителен достъп до приложенията на компанията, като след тестването от тях е възможно някои неща да се променят. Можете да очаквате публичния ъпдейт съвсем скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS