microsoft spartan windows 10
Снимка: The Verge

Разбира се, от Световния мобилен конгрес прииждат още новини, свързани с Microsoft и Windows 10. Те са свързани с дългоочаквания нов браузър на компанията, който се ще замени Internet Explorer.

Виж още: Няма да има флагман от Microsoft преди излизането на Windows 10

Браузърът, под името Spartan, отдавна е влязъл в полезрението на всички, но след като вчера Кевин Гало от Microsoft показа негова работеща тестова версия, oчакванията стават все по-големи. След като вече компанията пусна бета версии на Windows 10 за безплатно сваляне, сега Гало обяви, че следващата такава, очакваща се към края на март, ще включва Spartan. Това означава, че всички, включили се в програмата, ще могат да опитат революционния интернет браузър.

Освен десктоп версията на Spartan, по-рано на MWC беше показана и мобилната му версия върху телефони с Windows 10. Двата варианта много си приличат и се смята, че следващите тестови версии и на мобилната операционна система ще включват Spartan. Microsoft планира още да тества публично и Office 2016 за Windows 10 на телефони през идните седмици. Това потвърди продуктовият мениджър Джулия Уайт пред The Verge.

microsoft spartan windows 10
Снимка: The Verge