galaxy microsoft

Microsoft (MSFT) започна излъчването на реклама на Windows Phone 8, в която се обръща по-специално внимание на камерата на Nokia Lumia 920. В нея е включен и топ маркетинг мениджъра на Windows Phone Бен Рудолф.

Във видеото мъж пита жена дали е готова да замени своя Galaxy S III с Nokia Lumia 920 като сравнява възможностите на двете камери. Няма какво да се чуди на отговора, който разбира се е „да“. Кампанията е подобна на тази от миналата година, където се подаряваха Lumia смартфони на всеки, който тества своят смартфон заедно със такъв с Windows Phone.

Microsoft трябва да навакса малко с времето. Може да се каже, че подобен тип тактика няма да е много ефективна и няма да има дълготраен ефект предвид факта, че Samsung представи миналата седмица най-новия си флагман S 4.

Новият смартфон от серията Galaxy има 13-мегапикселова камера, която е доста по-добра от 8-мегапикселовата на S III. За сравнение, тази на Lumia 920 е 8.7-мегапикселова, има вградена стабилизация на изображението и  прави невероятни нощни снимки. Но, както HTC ни учи, мегапикселите нямат значение.