Компанията възприема дизайна на Samsung с двоен екран

Mate X2 има 8-инчов екран, който се сгъва навътре. Huawei обяви Mate X2, първото си сгъваемо устройство от Mate X през 2019 г. Новият телефон получи радикален редизайн в сравнение с оригиналната джаджа. Има голям дисплей, който се разгъва от вътрешната страна на устройството, а не от външната. За използване на телефона в сгънат вид, Huawei Mate X2 има втори екран отвън, подобно на подхода на Samsung при серията Galaxy Fold.

Google

Тъй като устройство на Huawei, Mate X2 ще стартира без поддръжка на приложения или услуги на Google, това вероятно ще ограничи сериозно привлекателността му извън Китай. Според сайта на Huawei телефонът ще работи на EMUI 11.0, базиран на Android 10. По време на потока си на живо компанията заяви, че планира Mate X2 да бъде сред първите телефони, които ще бъдат актуализирани до собствената си операционна система HarmonyOS, започвайки през април.

Параметри

Вътрешният екран на Mate X2 е с размери 8 инча с резолюция 2480 x 2200. Външният екран се гордее с 6,45 инча и с резолюция 2700 x 1160. И двата са OLED и имат честота на опресняване до 90Hz. Те са и малко по-големи от 7,6-инчовия вътрешен и 6,2-инчовите външни дисплеи, приложени в Galaxy Z Fold 2. Телефонът на Samsung се захранва от водещия чип Kirin 9000 на компанията. Процесорът дебютира в Mate 40 Pro миналата година. Тук откриваме 8 GB RAM и батерия с номинален капацитет от 4 400mAh, която може да се зарежда бързо до 55W.

В задната част на телефона има четири камери: 50-мегапикселова широкоъгълна, 16-мегапикселова ултраширока, 12-мегапикселова телефото с 3-кратно оптично увеличение и 8-мегапикселова камера „SuperZoom“ с 10-кратно оптично увеличение. Камерата за селфи от външната страна на телефона има 16-мегапикселова резолюция и не изглежда да има селфи камера в или около сгъваемия вътрешен екран.

Нови разработки

Mate X2 е технически третият телефон в сгъваемата гама на Huawei. Миналата година компанията реализира Mate XS. Това беше актуализирана версия на оригиналния Mate X, който се отличава с по-траен дисплей и по-бърз процесор Kirin 990.

Mate X2 ще се предлага в Китай с 256GB вътрешна памет за около 2 785 долара или около 2 940 долара при 512GB място за съхранение. Наличните цветове включват синьо, розово, черно и бяло. Не е ясно обаче кога и дали телефонът ще бъде пуснат извън страната.