младеж

Руски младеж даде ново значение на думата „алпинист“ чрез игрa с живота си по един безумен и страховит начин. В поредица от няколко видео клипа той смрази хиляди усмивки, показвайки завидни възможности по един доста неприемлив начин.

Алпинизмът е един от най-екстремните и опасни спортове, който изисква сериозни физически и психически възможности. Към тях добавяме и добро оборудване, включващо въжета, карабинери и обикновено партньор, който да ти помага и да те пази. За някои хора това не е само спорт, а начин за развлечение, отърсване от проблемите и дори начин на живот. Алпинизмът се състои в катерене на планини с цел покоряване на планински върхове. В зависимост от терена, алпинизмът може да бъде разделен условно на 3 вида – снежно, ледено и скално катерене.

След като вече ви стана ясно какво точно значи да си алпинист, нека да разгледаме отново видеата на този младеж. Както и да го погледнем, това не е алпинизъм, а някакъв модерен начин да покажеш своите силови, координационни и психически възможности. Можем да определим всичко това като един от най-безумните начини да се направиш на интересен. Все пак – едно е да се катериш по скали, обезопасен и с помощник зад гърба, а съвсем друго е да се пуснеш от ръба на сграда, държейки се на четирите пръста на едната ръка.

Не искам да омаловажаваме възможностите на този руснак, но това си е чиста проба игра на живот и смърт. Той по никакъв начин не се пази, а дори най-малката грешка, полъх на вятъра или схващане на пръст може да доведе до най-лошото. Имайте предвид, че комините на някой ТЕЦ са високи около 130 метра и дават до два метра отклонение при спокойно време. Няма нужда да обяснявам при какви условия този смелчака е заснемал клиповете и колко опасно всъщност е всичко това.

Чудя се кой ли родител позволява всичко това? Как не се е намерил някой, който да му влее малко здрав разум? И въобще, как възприема обществото всичко това?